wonen in buitenland en werken in andere landen. Werken in het buitenland of op vakantie als vrijwilliger. Goedkope reizen en reisgenoten zoeken of huizenruil.

Backpacken backpacking tips en advies


Homepage

Reistips
Vervoer

Vrijwilligerswerk buitenland
Werk in buitenland
Taal reizen
Reizen allerlei

Reisgenoten gezocht
Backpacken
Couchsurfen
Oppassen op andermans huis

Wist je dat

Sitemap
Allerlei handige sites

 

 Backpacken

De vakantie doorbrengen met alles binnen handbereik. Backpacken is een erg leuke manier van reizen en je komt veelal in aanraking met andere reisgenoten die ook een backpackreis maken. Je kunt ervoor kiezen om te slapen in jeugdherbergen of kampeerterreinen. Nadeel van kamperen is dat je ook een volledige kampeeruitrusting mee moet nemen wat extra gewicht en ruimte kost. Denk voordat je op pas gaat dus goed na hoe en waar je zult overnachten.

Het is een optie om te kiezen voor een zeer minimale kampeeruitrusting voor het geval je nergens anders dan een kampeerterrein een overnachtingsmogelijkheid vind. Er zijn zeer lichte en kleine tenten en andere kampeeruitrusting verkrijgbaar. Nadeel is wel dat na aanschaf je portemonnee wel een heel eind lichter is. Denk dus goed na welke dingen je nodig hebt en vaker zult gaan gebruiken, want deze materialen zijn zeker een zeer goede koop en je zult er veel en lang plezier van hebben.

Wat voor soort tent kies je?

Een belangrijk gegeven is het gewicht. Ga je backpacken en heb je af en toe een tent nodig dan wil je dat deze zo licht mogelijk is. Je draagt namelijk het gewicht gedurende de hele tocht met je mee en als je een kilo minder hoeft te tillen is dit mooi meegenomen. Je zult een afweging moeten maken tussen lichtgewicht en een iets kleinere en minder comfortabele tent en iets zwaardere tent met meer ruimte. Er zijn ook redelijk ruime lichtgewicht tenten, maar hier zit wel een prijskaartje aan waar je in eerste instantie van kunt schrikken. Echter het levert je zoveel extra reiscomfort op en deze tenten gaan vele jaren mee dus is het zeker geen miskoop. Het beste is een tent waarbij je backpack ook in de tent kan zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat deze eventueel gestolen zal worden als jij licht te slapen. Kijk in in de collectie van lichtgewicht tenten bij bijvoorbeeld een bever buitensportwinkel of bezoek hun website www.bever.nl Probeer de tent uit in de winkel met een backpack zodat je zeker weet of deze geschikt is.

Wat mee te nemen:

Een erg belangrijke vraag is wat je mee neemt tijdens je reis. Probeer zo klein en ligt mogelijk te reizen. Dit maakt je meer mobiel, want je hoeft niet met een grote zware rugzak te lopen. Het is makkelijker in het vervoer als je bagage zo klein mogelijk is. We nemen vaak teveel spullen mee omdat we bang zijn tekort te komen tijdens de reis. Het ligt er natuurlijk ook aan waar je heen gaat om te reizen, want wat is het klimaat van het land?

Zorg ervoor dat alle kleding die je meeneemt makkelijk te wassen is en snel droogt zodat je het met en nacht droog kunt hebben. Op deze manier heb je dus maar 1 set extra kleren nodig terwijl je de andere wast en droogt. Het ondergoed is 3-5 stuks aan te raden en dit is voldoende, want ook dit kun je regelmatig wassen.

Neem kleren mee die je in laagjes kunt dragen in plaats van 1 dikke trui is het beter om 1 shirt en 1 longsleeve mee te nemen. Wordt het dan warmen kun je de longsleeve uitdoen. Het is hierdoor makkelijker om de temperatuur te reguleren.

 

| Home | Links |

www.avontuurlijke-reizen-vakantie.nl - www.eattampere.com - www.finlandtampere.com
www.internationaalreizen.nl - www.vakantiefinlandreizen.nl - www.wintersportfinland.nl

internationaal reizen - low budget reizen - reisgenoten vinden / reisgenoot vinden - reistips   backpacken - couchsurfen couchsurfing - goedkope vakantie - vrijwilligerswerk buitenland

links Website Copyright 2004 - All Rights Reserved

Design powered by Geesh.com